top of page

Blogs over Ramon.

 

 

Hier vind je alle 13 blog-verhalen van Ramon

Blog 1 Hallo allemaal

Blog 1-11-2012

Hallo allemaal,

 

De meesten van jullie zullen al wel het één en ander over Ramon hebben gehoord. Toch weet niet iedereen hetzelfde. Daarom zullen we jullie proberen uit te leggen wat er met Ramon aan de hand is en wat er de afgelopen tijd met hem is gebeurd.

 

Het begon allemaal afgelopen augustus, toen er bij Ramon een bult in zijn hals groeide, waar hij geen last van had. Eerst denk je dan bijvoorbeeld aan een opgezette klier, maar de huisarts verwees hem al snel door naar een kinderarts in Sneek. In Sneek werd zijn bloed onderzocht, maar ze konden niets vinden. In eerste instantie dachten ze aan de kattenkrab-ziekte.

 

Na nog een bloedonderzoek, waar weer niets uit kwam, is besloten Ramon door te verwijzen naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG). Daarbij leek de bult te groeien en kreeg Ramon steeds meer last van zijn gezondheid. In het UMCG, waar hij afgelopen donderdag 25 oktober terecht kon, werd al snel duidelijk dat het mis was.

 

Uit de bloedonderzoeken bleek nu dat zijn bloedwaarden veel te hoog waren en ook zijn calcium was te hoog. Er werd verteld dat Ramon lymfeklierkanker heeft. Op dat moment is besloten, om Ramon direct op te nemen in het UMCG. Er werd een infuus aangelegd om zijn calcium naar beneden te krijgen en er volgden meer onderzoeken. 

Zo kreeg hij een echo, een beenmerg- en botpunctie, moest hij door een ct- en petscan en werd er operatief een stukje uit de bult gehaald omdeze te onderzoeken. Van deze onderzoeken zou hij na het weekend de uitslagen krijgen. 

 

Ook zou er dan met de chemotheapie worden gestart, omdat het eerst belangrijk is een zo volledig mogelijk beeld te hebben van waar de ziekte precies zit. Uit de echo bleek al wel dat er een plekje op de lever en één nier zit en ook werd al snel duidelijk dat de ziekte in het beenmerg zit. 

 

Maandag zou dan de definitieve en precieze uitslag van alle onderzoeken er zijn. Door omstandigheden hebben de artsen besloten om in plaats van maandag, zondag al met de chemotherapie te beginnen.

Na het weekend is er uit de definitieve uitslag gekomen dat Ramon een variant van het non-Hodgkin- lymfoon heeft. Nu is het zo dat Ramon 10 chemokuren krijgt met verschillende tussenpozen. In deze tussenpozen is het misschien mogelijk dat hij een keer even naar huis mag, maar dit hangt van veel factoren af. Ondanks dit alles, zijn de artsen positief over de behandeling. Ze zeggen dat deze vorm van kanker goed te behandelen is. Vanaf het begin is het al duidelijk dat Ramon erg flink en dapper is. Het is een echt vechtertje!! Wij zijn dan ook erg trots op hem en weten dat hij dit kan winnen!

 

We gaan er voor!!!

 

Blog 2 - Jarig in het ziekenhuis

Blog 9-11-2012

We willen jullie graag weer even op de hoogte brengen, over hoe het nu met Ramon gaat. In een week tijd is er toch weer het één en ander veranderd. Vorige week vrijdag vertelden de artsen dat de slechte cellen toch in de hersenen zitten. Dit had tot gevolg dat de chemotherapie hier op aangepast moest worden en nu zwaarder wordt en langer zal duren.

 

Ook krijgt Ramon nu, naast de chemo die via een bloedvat wordt toegediend, chemo direct via het ruggenmerg toegediend, want dit is het meest effectief tegen de ziekte in de hersenen. De artsen blijven ondanks dit alles positief over de behandeling. Ramon is afgelopen zondag met de tweede chemokuur begonnen tot en met vandaag. Waarschijnlijk begint dan volgende week maandag (19 november) de derde kuur (deze duurt ook weer 6 dagen). Later kan het ook zijn dat er een langere periode tussen de kuren zit. In het begin is het belangrijk dat de kuren dicht op elkaar zitten, om z.s.m. de foute cellen te bestrijden zodat deziekte niet verder kan groeien. Afgelopen weekend en het begin van deze week, heeft Ramon aardig goede dagen gehad en heeft hij zijn verjaardag gevierd. 

 

Hij werd afgelopen maandag 6 jaar. De laatste dagen gaat het helaas wat minder goed. Ramon zijn weerstand begint minder teworden, omdat ook de gezonde cellen in het lichaam door de chemokuren worden aangetast. We hopen dat Ramon zich de aankomende week weer wat fitter gaat voelen, om dan dus volgende week maandag met de derde kuur te kunnen beginnen. Tot slot willen we iedereen nog even bedanken voor de vele kaarten, tekeningen, cadeautjes en lieve berichten. Dit doet Ramon en ons erg goed!!

 

Cor en Renate

 

Blog 3 - Zware weken

Blog 3 25-11-2012

Hallo allemaal,

 

Hier weer even een bericht van ons. Het is inmiddels al weer twee weken geleden dat we een mailtje hebben gestuurd. Ramon heeft 2 zware weken gehad. Zijn weerstand werd steeds minder en hij kreeg steeds meer last van allerlei vervelende bijwerkingen. Hij voelde zich erg ziek en had veel pijn. En daarnaast kreeg hij ook koorts, wat niet over wilde gaan. Het was niet duidelijk waardoor Ramon koorts had, maar het was belangrijk dat deze zou zakken. Uiteindelijk, na bijna een week had Ramon gelukkig geen koorts meer. Dit was aan het begin van afgelopen week. Ook knapte Ramon gedurende de week verder wat op. Hij voelde zich beetje bij beetje wat beter en ook zijn bloedwaarden gingen de goede kant weer op. Dit was erg belangrijk, om aan te sterken voor het begin van de derde chemokuur. En het ging zelfs zo goed dat hij gisteren voor het eerst weer even mee naar huis mocht. Op dit moment is hij nog thuis en het gaat goed.

 

Het is erg fijn om even met ons vieren thuis te kunnen zijn en het doet Ramon ook erg goed, even in zijn eigen vertrouwde omgeving te mogen zijn. Morgen (maandag 26 november) gaan we weer naar Groningen en dan begint de derde chemokuur voor Ramon. We dachten in eerste instantie dat de derde kuur afgelopen maandag zou beginnen, maar dit was toch niet het geval. Deze derde kuur duurt net als de tweede kuur weer 6 dagen, waaronder weer drie keer rechtstreeks via het ruggenmerg. We hopen dat Ramon deze derde chemokuur beter doorkomt dan de vorige, maar dat is afwachten.

 

Groeten Cor en Renate

1/5

Please reload

bottom of page