top of page

Over de stichting

“Omdat elke ouder bij zijn/haar zieke kind hoort te zijn”

 

Kanker is een vreselijke ziekte die veel mensen op een keiharde manier raakt. De stichting “Ramon scoort tegen kanker” is opgericht om kinderen met kanker, die een lang traject van behandelingen moeten ondergaan, te helpen.

 

Onze zoon Ramon Pander (2006) werd in oktober 2012 getroffen door lymfeklierkanker. Na een intensieve behandeling van 10 chemokuren in het UMCG is hij “schoon”, zoals dat heet. 

 

Op 26 juli 2013 is stichting “Ramon scoort tegen kanker” opgericht.

 

“Als je kind erg ziek is, wil je er kunnen zijn op alle momenten dat het je nodig heeft. Dan wil je je niet druk hoeven te maken over je werk, over overnachtingskosten of over de opvang van je andere kinderen bijvoorbeeld. Die zorgen kun je er op zo’n moment niet bij hebben.

De stichting 'Ramon scoort tegen kanker' geeft financiële ondersteuning aan gezinnen die een kind met kanker hebben. De kinderen die het betreft ondergaan vaak lange behandelingstrajecten in een ziekenhuis op afstand.


De stichting heeft contact met maatschappelijk werkers van het UMCG in Groningen en het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Zien zij dat ouders financiële hulp nodig hebben, dan kloppen ze bij de stichting aan. Om vervoerskosten te betalen die de verzekering niet vergoed bijvoorbeeld of de overnachtingen in een Ronald McDonald Huis. Financiële ondersteuning, waardoor ouders zich helemaal kunnen richten op de zorg voor hun kind(eren).

 

Stichting 'Ramon scoort tegen kanker' bestaat ruim 9 jaar en heeft inmiddels zo'n 164 gezinnen een financiële ondersteuning gegeven.

 

Ons eerste grote evenement was op zondag 6 oktober 2013. Er werd toen in en rond De Treemter in Balk een fantastisch benefietconcert georganiseerd! Vele artiesten hebben belangeloos meegedaan. Er werd ruim 12.000 euro opgehaald. Elk jaar worden op deze manier acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen en hiermee gezinnen met kinderen met kanker financieel te kunnen ondersteunen.

 

Wilt u ook bijdragen?

Dat kan, én graag zelfs, want of het nu als sponsor, donateur, vrijwilliger of als bezoeker van één van onze evenementen en activiteiten is: ieder kan op zijn manier bijdragen.

Stichting Ramon scoort tegen kanker
Stichting Ramon scoort tegen kanker - Voetbal
bottom of page