top of page

Nia Temel

23 september 2014

 

23 september 2014

Het gezin van Nia Temel is financieel gesteund door Stichting ‘Ramon scoort tegen kanker’. Maaike Temel vertelt over de ziekte van Nia en de behandeling die zij in Zwitserland moet ondergaan.

 

Nia was 10 maanden oud toen er neuroblastoom werd ontdekt met uitzaaiingen naar de botten, beenmerg en lymfeklieren. Er is direct begonnen met zware chemokuren, want ze was heel erg ziek. Eerst werd er gezegd dat Nia 20% overlevingskans had. Ze gingen uit van het ergste, ook een vervelende N-Myc gen, maar gelukkig bleek dit niet het geval. Nu valt Nia in het middenrisico, waardoor de overlevingskans omhoog is geschoten naar 80%.

 

Beenmerg, botten en lymfeklieren waren vrij snel schoon. Toen had ze alleen nog de tumor in haar buik. Er volgde een operatie van 12 uren die heel goed is verlopen. Wij hadden gehoopt en de oncoloog had verwacht dat ze helemaal schoon zou zijn. Maar helaas zit er nog een heel klein vliesje van nog geen centimeter. Bestraling was dus nodig, maar de oncoloog kwam met het plan om Nia naar Zwitserland te laten gaan. Daar hebben ze protonentherapie die veel minder schade aanbrengt. Gelukkig kwam Nia daar voor in aanmerking. Er is een mal aangemeten waar ze elke bestraling in komt te liggen. Nia wordt 20 maal bestraald en daarna gaan de controles verder in het UMCG in Groningen.

 

18 december 2014

Wij zijn de ouders van Nia. Jullie hebben ook gegeven dat Nia naar Zwitserland kon voor haar behandeling. Nogmaals bedankt!
Nu is ze schoon verklaard en nu elke maand bloedonderzoek en een keer per drie maanden een mri scan.

 

groeten, familie Temel

 

7 november 2017

Wij hebben geld van jullie stichting gekregen om naar Zwitserland te gaan voor onze dochter Nia. Met Nia gaat het super, 2 jaar schoon ik dacht drie jaar maar de accutane duurt ook een jaar die had ik niet meegeteld, want ze is uit Zwitserland schoon thuis gekomen. Het gaat super met Nia. Ze oefent druk voor haar zwemdiploma en gaat naar gymnastiek. Nogmaals bedankt voor alles en super dat het met Ramon ook goed gaat!

 

 

Please reload

bottom of page