top of page

Luca

4 oktober 2020

17 jarige jongen verblijft in het Maxima Centrum en wordt behandeld voor een hersentumor..

Het gezin heeft hierdoor veel onkosten en krijgt daarom een financiële ondersteuning van de stichting 'Ramon scoort tegen kanker'..

 

We wensen hen heel veel sterkte de komende tijd.

 

Op 8 oktober 2020 ontvingen wij een mailtje van Luca

 

Beste Stichting 'Ramon'

 

Hoi ik ben Luca, 17 jaar & in februari 2020 is er bij mij een kiemceltumor ontdekt op mijn hypofyse.

In augustus 2019 werd ik niet lekker (hoofdpijn, misselijk, spugen, chagrijnig, energieloos, niet eten & kunnen slikken). In deze tijd ben ik ruim 15 kilo afgevallen. Ik ben na vele bloedonderzoeken opgenomen in het ziekenhuis in Leiderdorp om daar aan de sondevoeding te gaan om aan te sterken. Hier zijn zij erachter gekomen dat mijn natrium heel hoog was waardoor ik door een MRI scan moest. Hieruit kwam de uitslag dat ik een kwaadaardige uitgezaaide tumor had in mijn hoofd.

Met spoed ben ik met de ambulance naar het Maxima Centrum gebracht waar ik een OMAYA drain heb gekregen om de druk van mijn hoofd te halen. Zij zijn daar ook bezig geweest om mijn natrium omlaag te krijgen. Doormiddel van chemo’s & bestralingen in Groningen in combinatie met veel rust en medicatie ben ik nu redelijk stabiel.

Tijdens de bestraling ben ik ook nog geslaagd voor mijn VMBO 4.

 

Nu zit ik in mijn revalidatie periode met fysiotherapie, ergotherapie, dieetiste & bewegen. Elke 3 maanden word ik via een MRI scan gecontroleerd om de tumor in de gaten te houden. In December krijg ik weer een MRI scan om te bepalen hoe nu verder met mogelijk nog chemo en/of operatie.

 

 

Please reload

bottom of page